суботу, 2 лютого 2008 р.

Анонс: Американські генетики створили мишей-бодібілдерів

Американські вчені створили генетично модифікованих мишей-бодібілдерів. Їхня м'язова маса перевищує норму в чотири рази, повідомляє Nature.

Щоб отримати мишей-гігантів, дослідники змінили їм два гени. В результаті трансгенні тварини перестали продукувати білок міостатин, що обмежує зростання м'язової маси. Інший білок -фоллістатин – навпаки став продукуватися в більшій кількості. Це також підсилило розростання м'язів.

Проте, порівняно з мишами у людей міостатин синтезується в набагато менших кількостях. Це означає, що дія цього білка для людського організму має набагато менше значення. Але за результатами дослідження можна створити препарати для лікування м'язової дистрофії. А також допомогти літнім людям, каже керівник проекту профессор Лі.

СИНХРОН: «Звичайно ж, ми не прагнемо створювати вісімдесятилітніх Шварценегерів. Ми просто хочемо, щоб літні люди не падали і не отримували переломів».

Але вчені попереджають - неправильне використання їх відкриття може бути небезпечним. Адже створює спокуси для культуристів і спортсменів, що збільшують силу м'язів медичними препаратами. А відсутність контролю в подібних речах може завдати шкоди здоров'ю атлетів.

Немає коментарів: